5 Ağustos 2011 Cuma

Dead Poets Society (Ölü Ozanlar Derneği)


Tür:
Aile,  Dram,  Gençlik
Yönetmen:
Peter Weir
Oyuncular:
Robin Williams,  Ethan Hawke,  Robert Sean Leonard,  Jamie Kennedy,  Lara Flynn Boyle,  Kurtwood Smith,  Josh Charles,  Melora Walters,  Gale Hansen,  Alexandra Powers,  Ashton W. Richards,  George Martin,  John Cunningham,  Alan Pottinger,  Allelon Ruggiero,  Andrew Hill,  Barry Godin,  Bill Rowe,  Carla Belver,  Charles Lord,  Chris Hull,  Christine D'ercole,  Colin Irving,  Craig Johnson,  Debra Mooney,  Dylan Kussman,  Hoover Sutton,  James Donnell Quinn,  James J. Christy,  James Waterston,  Jane Moore,  Jason Woody,  Joe Aufiery,  John Martin Bradley,  Jonas Stiklorius,  Keith Snyder,  Kevin Cooney,  Kurt Leitner,  Leon Pownall,  Matt Carey,  Nancy Kirk,  Nicholas K. Gilhool,  Norman Lloyd,  Richard Stites,  Robert J. Zigler III,  Robert Gleason,  Sam Stegeman,  Simon Mein,  Steve Mathios,  Welker White
Yapım:
1989 ~ ABD
Konusu:
50'lerin Welton Akademisi, ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir hale getirmektedir. Fakat yeni ingilizce öğretmeni John Keating'in okula atanmasıyla çok şey değişecektir.

Fragman:


Yorum:
Gerçekten ders niteliğinde hem eğitimcileri hem de ebeveynleri eleştirirken gençleri de hayatta ne istediklerini bilmeleri ve hayallerinin izinden gitmeleri konusunda uyarıyor. Üzerinde düşünülmesi gereken bir film.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...