6 Haziran 2011 Pazartesi

Av Mevsimi


Tür:

Dram,  Gerilim,  Gizem,  Polisiye,  Suç
Yönetmen:
Yavuz Turgul
Oyuncular:
Cem Yılmaz,  Şener Şen,  Çetin Tekindor,  Okan Yalabık,  Melisa Sözen,  Engin Hepileri,  Rıza Kocaoğlu,  Gizem Akman,  Mahir İpek,  Dila Akbaş,  Bartu Küçükçağlayan,  Murat Serezli,  Cahit Gök,  Mustafa Avkıran,  Cansu Koç,  Serkan Keskin,  Ayhan Eroğlu,  Murat Aygen,  Rahmi Dilligil,  Nergis Çorakçı,  Stephen Hawking,  Ece Yüksel,  Emine Şans Umar,  Engin şahin,  Eren öner,  Erhan Tuncer,  Ferda Buldu,  Gamze Süner Atay,  Hakan Yufkacıgil,  Jeffi Medina,  Kevork Türker,  Mehmet Cemil,  Melisa Sozen,  Nail özgün,  Nesrin Yılmaz,  Nisan Turgul,  Remzi Evren,  Şefika Ümit Tolun,  şeyda Terzioğlu,  şükrü Yıldız,  Tolga Polat
Yapım:
2010 ~ Türkiye
Konusu:
Cinayet masasındaki tecrübesi nedeniyle Avcı lakabının hakkını veren Komiser Ferman ile adı deliye çıkmış İdris baba-oğul kadar birbirine yakın iki polistir. Aralarına antropoloji mezunu bir çömez olan Hasan katılmıştır. Üçü öldürülen genç bir kızın katilini bulmakla görevlendirilir. Soruşturma sırasında uyuşturucu ticaretinden zengin bir işadamına kadar farklı insanlarla karşılaşacak bu üç polisin hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır.
Fragman:


Yorum:
Bizim türk filmlerimizi kıstas alıp değerlendirecek olursak film harikuladeydi. Ülkemizde o kadar absürt, gereksiz sanat yönünden hiçbir değeri olmayan sadece para odaklı filmler yapılıyor ki bu film onların arasından sıyrılıp ilk 10’a girmeye aday. Fakat filmin dezavantajı Şener Şen, Çetin Tekindor, Cem Yılmaz gibi oyuncuların bulunmasından dolayı beklentilerin yüksek olmasıdır. Bu da ister istemez eleştirileri beraberinde getirmiştir. Fakat dünya sinemasını kıstas alıp değerlendirecek olursak kurgusu zayıftı. Katilin kim olduğu ve kızın neden öldüğü belli oluyordu. Ama Cem Yılmaz ve Çetin Tekindor’un oyunculukları fevkaleydi.

Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...