23 Kasım 2011 Çarşamba

The Dark Knight (Kara Şovalye)


 
 Tür:
Aksiyon,  Gerilim,  Gizem,  Polisiye,  Suç
Yönetmen:
Christopher Nolan
Oyuncular:
Morgan Freeman,  Christian Bale,  Heath Ledger,  Kate Beckinsale,  Gary Oldman,  Michael Caine,  Aaron Eckhart,  William Fichtner,  Maggie Gyllenhaal,  Cillian Murphy,  Michael Jai White,  Nestor Carbonell,  Fatih Terim,  Eric Roberts,  Edison Chen,  Beatrice Rosen,  Reggie Lee,  Ibrahim Toraman,  Bronson Webb,  Monique Gabriela Curnen,  Sarah Jayne Dunn,  Anthony Michael Hall,  Craig Heaney,  Lisa Mcallister,  Tristan Tait,  Chucky Venice,  Jennifer Knox,  Michael Andrew Gorman,  Winston Ellis,  Ariyon Bakare,  David Dastmalchian,  David Villa,  John Turk,  Kevin Zaideman,  Matt Rippy,  Monique Curnen,  Richard Dillane,  Vincenzo Nicoli,  Adam Kalesperis,  Aidan Feore,  Alon Aboutboul,  Andrew Bicknell,  Andy Luther,  Brandon Lambdin,  Chris Petschler,  Dale Rivera,  Daryl Satcher,  David Ajala,  Doug Ballard,  Erik Hellman,  Erik A. Williams,  Gertrude Kyles,  Grahame Edwards,  Gregory Beam,  Hannah Gunn,  Helene Wilson,  Ian Pirie,  Ibrahim Tatlıses,  K. Todd Freeman,  Keith Kupferer,  Lanny Lutz,  Lateef Lovejoy,  Lorna Gayle,  Matt Shallenberger,  Matthew Leitch,  Michael Corey Foster,  Nancy Crane,  Nigel Carrington,  Nydia Rodriguez Terracina,  Patrick Clear,  Patrick Leahy,  Paul Birchard,  Peter Brooke,  Peter Defaria,  Philip Bulcock,  Richard Strobel,  Roger Monk,  Ronan Summers,  Sam Derence,  Sophia Hinshelwood,  Star Bunner,  Thomas Gaitsch,  Tom Mcelroy,  Tom Conti,  Tommy Campbell,  Vincent Riotta,  Wai Wong,  Walter Lewis,  Will Zahrn,  William Armstrong
Yapım:
2008 ~ ABD,  İngiltere
Konusu:
'The Dark Knight' da, Batman suça karşı savaşını daha da ileriye götürüyor: Teğmen Jim Gordon ve Bölge Savcısı Harvey Dent’in yardımlarıyla, Batman, şehir sokaklarını sarmış olan suç örgütlerinden geriye kalanları temizlemeye girişir. Bu ortaklığın etkili olduğu açıktır, ama ekip kısa süre sonra kendilerini, Joker olarak bilinen ve Gotham şehri sakinlerini daha önce de dehşete boğmuş olan suç dehasının yarattığı karmaşanın ortasında bulurlar.
Fragman:
Yorum:
Genelde böyle filmlerde hep iyi karakteri beğenip ona hayran oluruz. Ama bu filmde( en azından benim için) kötü karakter Joker (Heath Ledger) mükemmeldi. Zeki , yetenekli ve kural tanımaz bir katil..
İnsanları tanımanın imkansız olduğunu ne kadar yardım ederseniz edin sıkıştıkları an da ilk olarak sizin ipinizi çekeceklerini gösteren bir yapım.
Sizden nefret edeceklerini bile bile fedakarlık yapmaya cesaret eder miydiniz?
Heath Ledger: Reçeteli ilaçları yanlış kullanması yüzünden öldü. Kara Şövalye filmi onun ölümünden altı ay sonra vizyona girdi. Ledger'ın filmdeki Joker portresi çok beğenildi ve olumlu eleştiriler aldı. Ayrıca 81. Akademi Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...