4 Kasım 2011 Cuma

Forrest Gump


Tür:
Dram
Yönetmen:
Robert Zemeckis
Oyuncular:
Tom Hanks,  Gary Sinise,  Haley Joel Osment,  Robin Wright Penn,  Sally Field,  Mykelti Williamson,  Sam Anderson,  Bob Penny,  Christine Seabrook,  George Kelly,  Hanna R. Hall,  Harold G. Herthum,  Ione M. Telech,  John Randall,  Margo Moorer,  Michael Conner Humphreys,  Rebecca Williams
Yapım:
1994 ~ ABD
Konusu:
Forrest Gump, zeka seviyesi 75 olan bir erkeğin hayatını ele alıyor. Zeka seviyesi nedeni ile devlet okullarına girmekte bile zorlanan Forrest Gump  zamanla akla mantığa uymayan başarılara imza atıyor. Her ne kadar zeka seviyesi düşük olsa da fiziksel olarak son derece sağlam olan Forrest Gump, zamanla gelişen olaylar zincirinde bizi hayal edemeyeceğimiz bir dünyaya götürüyor.
Fragman:

Yorum:
Süresi çok uzun olmasına rağmen sıkılmadan keyifle izlenebilecek bir film. Tom Hanks yine oyunculuğunu konuşturmuş. Yıllar geçse de eskimeyen insanların keyifle izleyebilecekleri bir başyapıt ortaya konmuş.
Apple, Nike gibi reklamların filmin içine yerleştirilmesi  gözden kaçmayan ayrıntılardı.
Filmin başında kitabın arasına konulan tüy, bitişinde kitaptan düşerek havada savrulmaya başlar. Hayatta tıpkı bir tüy gibi değil midir? Nereye savrulacağımız, ne olacağımız belli olmaz..
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...