8 Şubat 2012 Çarşamba

The Bucket List (Şimdi Ya Da Asla)



Tür:
Dram,  Komedi
Yönetmen:
Rob Reiner
Oyuncular:
Morgan Freeman,  Jack Nicholson,  Sean Hayes,  Rob Morrow,  Jonathan Mangum,  Serena Reeder,  Rowena King,  Amber Mead,  Nikki Novak,  Jordan Lund,  Hugh B. Holub,  Angela Gardner,  Jennifer Defrancisco,  Andrea Johnson,  Beverly Todd,  Ian Anthony Dale,  Jonathan Hernandez,  Noel Gugliemi,  Richard Mcgonagle,  Alfonso Freeman,  
Yapım:
2007  -  ABD  
Konusu:
Milyoner şirket sahibi Edward Cole (Jack Nicholson) ile işçi sınıfına mensup araba tamircisi Carter Chambers’ın (Morgan Freeman) dünyaları apayrıdır. Yolları, bir hastane odasını paylaşmalarıyla kesişir ve iki ortak noktaları olduğunu keşfederler: “Tahtalı köyü boylamadan önce” hayatlarının kalan kısmını hep yapmak istedikleri her şeyi yaparak geçirme arzusu ve kendileriyle farkında olmadıkları bir barışma ihtiyacı. Birlikte, hayatlarının araba seyahatine çıkarlar; ve bu süreçte dost olur, hayatı dolu dolu, içgörü ve mizahla yaşamayı öğrenirler. Her macera, listelerine yeni bir madde ekler.
Fragman:


Yorum:

Klasik bir soru: “Ne zaman öleceğini bilmek ister misin?”. Daha önceleri buna verdiğim cevap evet iken yıllar içinde değişti. Ölümün yaklaştığını bilmek ve onu tedirgin bir şekilde beklemek o kadar zor ki ! 

Son mutlaka bir gün gelecek ve o zamana kadar hayattan istediklerimizi elimizden geldiği ölçüde gerçekleştirmeliyiz. Bir hedefi bitirince başka bir hedefe odaklanmalı. Böylece hem mutlu olalım ve hem de başkalarını mutlu edebilelim.

Ya da filmin de etkisiyle ölmeden önce yapılacaklar listesi yapalım ne dersiniz? ;)

(Taç Mahal, Çin Seddi’ni listeye eklemeyi unutmayın ..:) )

İzlenmesi gereken bir film.. Tavsiye edilir.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...