15 Şubat 2012 Çarşamba

V For Vendetta


Tür:
3 Boyutlu,  Bilim Kurgu,  Aksiyon,  Çizgi,  Çocuk,  Dram,  Gerilim,  Müzikal,  Polisiye,  Tarih,  Western,  Politik
Yönetmen:
George Clooney,  James Mc Teigue
Oyuncular:
Natalie Portman,  Hugo Weaving,  John Hurt,  Imogen Poots,  Stephen Rea,  Stephen Fry,  Eddie Marsan,  Ben Miles,  Emma Field-rayner,  Julie Brown,  Roger Allam,  Tim Pigott-Smith,  Natasha Wightman,  Laura Greenwood,  Rupert Graves,  Oliver Bradshaw,  Ian Burfield,  Alister Mazzotti,  Mark Phoenix,  Cosima Shaw,  Greg Donaldson,  Juliet Howland,  Grant Burgin,  Raife Burchill,  Malcolm Sinclair,  Josep Rye,  Adrian Finighan,  Bradley Steve Ford,  Carsten Hayes,  Sophia New,  Jonas Von Lingen,  Geard Gilroy,  Tara Hacking,  Brin Rosser,  Roderick Culver,  Alisten Mozzatti,  Richard Compbell,  Jonh Ringham,  Caoımhe Murdock,  Jack Schouten,  Derek Hutchinson,  Megan Gay,  Clive Ashborn,  Guy Henry,  Madeleine Rakic-platt,  Selina Giles,  John Standing,  Sinéad Cusack,  Martin Savage,  Patricia Gannon,  Mark Longhurst,  Amelda Brown,  Antje Rau,  Chad Stahelski,  Simon Holmes,  Charles Cork,  Roderic Culver,  Richard Laing,  Jason Griffith,  Billie Cook,  John Ringham,  Andy Rashleigh
Yapım:
2006-2005-1999  &  ABD  
Konusu:
V olarak bilinen maskeli bir adam, geleceğin totaliter rejimle yönetilen İngilteresi'nde korkuyla sindirilmiş halkına egemenliği geri verebilmek için şiddete başvuran biridir. V İngiltere halkını, kendisiyle Guy Fawkes günü olan 5 Kasım’da Parlamento’nun çevresinde buluşmaya davet eder.
Fragman:

Yorum:
V for Vendetta, Alan Moore'un yazıp David Lloyd'un çizdiği aynı isimli çizgi romandan beyaz perdeye uyarlandı.
İzlediğim en anlamlı filmlerden biriydi. En sıradan sahneleriyle bile toplumsal göndermeler yapmaktadır. Finalinde bize muhteşem aksiyon sahneleri sunmuştur.
Filmin akılda kalıcı replikleri;
“ Siyasiler gerçeği örtmek, sanatçılar ortaya çıkarmak için yalan söyler.”
"Uzunca süre maske takarsan altındaki kişiliği de unutursun.."
“bu maskenin altında bir yüz var... ancak benim değil. ne altındaki kaslardan daha "ben"dir o yüz... ne de altındaki kemiklerden. bu maskenin altında etten daha fazlası var. bu maskenin altında bir fikir var! ve, fikirlere kurşun işlemez.."

Guy Fawkes:
Tam adı Guido Fawkes'tur. New York’ta doğmuş katolik bir İngiliz askeriydi.
İngiliz tarihinin en büyük "vatan haini" olarak kabul edilir. Kraliyet ailesine ve tüm diğer aristokratlara karşı yapılan ve İngiliz tarihinde "Barut komplosu" olarak bilinen olayda aktif olarak rol aldı. Parlamento binasını arkadaşlarıyla beraber her yıl tekrarlanan aristokrasi zirvesinde havaya uçurmaya karar verdi. Komploculardan birinin, saray çevresinde bulunan tanıdığına 5 kasımda uzak durmasını söyleyen bir mektup yazması üzerine komplo ortaya çıktı ve Fawkes idam edildi.
(Guy Fawkes maskesi)
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...