14 Eylül 2011 Çarşamba

The Walking Dead

Konusu:
Eviniz son teknoloji bir güvenlik sistemiyle donatılmış, yaşadığınız ülke, dünyanın en güçlü ordusuna, en etkili silahlarına sahip olabilir. İnsanlık, uzayın derinliklerini keşfetmeye başlamış, doğanın kanunlarına başkaldırıyor, laboratuvarda koyun klonluyor olabilir. Peki bütün bunlar kendinizi güvende hissetmeniz için yeter mi? Hayatını toplumun refahını korumaya adamış şerif yardımcısı Rick Grimes için bu sorunun cevabı evet idi. Ta ki nedeni belirsiz bir zombi istilası, dünyayı mahşer yerine çevirene kadar...
 Bir çizgi roman serisinin TV uyaralaması olan The Walking Dead’de, silahlı bir çatışmada vurulduktan sonra komaya giren şerif yardımcısı Rick Grimes, hastanede tek başına uyanıyor. Etrafta sadece cesetler kalmış. Ailesinin bu korkunç saldırıdan kurtulan şanslı insanlar arasında olduğuna inanan Rick, onları bulmak için yola koyuluyor. Fakat ailesine ulaşmak için aç zombileri aşması, geçmişinden şeytanlarla savaşması ve insanlığını sorgulaması gerekiyor.
Fragman:


Karakterler:
RICK GRIMES (ANDREW LINCOLN)
Küçük bir kasabanın şerif yardımcısı Rick Grimes komadan uyanıp kıyametle yüzleşince hayatı değişir. Grimes ailesini bulmak için zombilerle amansız bir mücadeleye girer. Doğru olduğuna inandığı şeyler uğruna verdiği bu mücadele, iyi ile kötünün, doğru ile yanlışın arasında ne kadar ince bir çizgi olduğu gerçeğiyle yüzleştirir.
 LORI GRIMES(SARAH WAYNE CALLIES)
Prison Break’ten tanıdığımız güzel oyuncu Sarah Wayne Callies’in canlandırdığı Lori Grimes, Rick’in karısı ve Carl’ın annesi. Kıyametten sonra Rick’in öldüğüne inanan genç kadın Shane’e katılarak Atlanta’ya gider. Fakat onun için asıl mücadele burada başlayacaktır.
SHANE WALSH (JON BERNTHAL)
Shane, Rick’in polis partneri ve en yakın dostu. İkilinin dostluğu lise yıllarına dayanıyor. Kıyametten sonra Atlanta’ya sığınan Shane burada kaldığı bölümün liderliğini üstleniyor.
ANDREA (LAURIE HOLDEN)
Kıyamet koptuğunda kız kardeşi Amy ile birlikte yolculukta olan Andrea avukattı. Zombilerin saldırısıyla hayatı değişen genç kadın huzuru kampta Dale ile buldu.
AMY (EMMA BELL)
Üniversiteye başlamak için yola çıkan Amy, kıyamet koptuğunda Andrea’yla birlikteydi. O da ablası gibi kampa gelip Dale’in karavanında yaşamaya başlıyor.
DALE (JEFFREY DEMUNN)
Emekliliğini kanserden ölen karısı Irma ile geçirmeyi planlayan Dale, kıyamet öncesinde yalnız bir hayat sürüyordu. Andrea ve Amy ile tanıştıktan sonra hayatı değişen Dale, kendine yeni bir aile bağı buluyor.
GLENN (STEVEN YEUN)
Kıyamet kopmadan önce pizza teslimatçısı olarak hayatını kazanan Glenn, işi nedeniyle Atlanta’daki bütün kestirme yolları biliyor. Glenn ile Rick’in yolları, genç adam malzeme almak için şehre indiğinde kesişiyor.
CARL GRIMES (CHANDLER RIGGS)
Rick ve Lori’nin oğlu Carl, kıyamet koptuktan sonra babasına ne kadar düşkün olsa da annesiyle Shane’i takip ederek Atlanta’ya gitti.
Yorum:
Bir oturusta bütün bölümlerini arka arkaya izlettiren ama 6 bölüm olması tadını damağında bıraktıran dizidir.





Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...