7 Eylül 2011 Çarşamba

Kaybedenler kulubü

Tür:
Dram,  Komedi,  Psikolojik,  Romantik
Yönetmen:
Tolga Örnek
Oyuncular:
Nejat İşler,  Yiğit Özşener,  Ahu Türkpençe,  Serra Yılmaz,  Rıza Kocaoğlu,  Barış Bağcı,  İdil Fırat,  Nazlı Gonca Vuslateri,  Cengiz Bozkurt,  Deniz Tunca,  Aliye Kalmaz,  Aslı,  Erdal Küçükkömürcü,  Oya Unusta,  şafak Başkaya,  şenol Erdoğan,  şirin Kılavuz
Yapım:
2010,  2011 ~ Türkiye
Konusu:
Alternatif kitaplar basan bir yayınevinin sahibi olan Kaan (Nejat İşler) ile Kadıköy’de bar işleten, çok sıkı bir plak ve efemera koleksiyoneri olan Mete (Yiğit Özşener), 90’lı yılların ikinci yarısında, sanki bir yerde oturmuş konuşuyorlarmış ve kimsenin bundan haberi yokmuş gibi bir radyo programı yapmaya başlarlar. Yaptıkları program zaman içinde hem onların hem de dinleyenlerin hayatını değiştirecektir. Programın şöhreti hızla yayılırken Kaan ve Mete eski hayatlarına aynen devam ederler. Hergün başka kadınlarla yalnızlığını gidermeye çalışan Kaan, aradığı aşkı Zeynep’de (Ahu Türkpençe) bulur ve bu aşkı tutkuyla yaşamaya çalışır; aralarındaki hayat görüşü farklılığına rağmen... Bu arada herkesin ‘kendi kaybını’ bulduğu ‘Kaybedenler Kulübü’, toplumun farklı kesiminden insanları biraraya getirerek adeta bir ‘ortak mahalle’ de buluşturur. Kendi yalnızlıklarıyla bile dalga geçen, sisteme her gün başkaldıran,  hayatın kıyısında yaşayan Kaan ve Mete’nin renkli hayatlarını yansıtan programın tutkunları, ‘Kaybedenler Kulübü’nün üyeleridir artık.



Fragman:

Yorum:
Nejat İşler (kaan) ve Yiğit Özşener (Mete) oldukça iyi bir ikili olmuşlar. Oyunculuk performansları da oldukça başarılıydı..
Yiğit Özşener ile annesi rolündeki Serra Yılmaz’ın sahneleri samimi ve verdikleri mesajlarda oldukça güzeldi. Birbirlerine beğendikleri kitapları verip sonrada onlar hakkında konuşmaları, annesinin oğlunun hayatına karışmayıp hep onu desteklemesi ders alınması gereken konulardı. (Hep istediğim gibi yaptım her şeyi. Bazen bedel ödedim ama hep istediğim gibi yaptım. Evlendim, çocuk yaptım..)
Konusu ve işleyişi itibariyle oldukça sıradışı. Ama zaman zaman sıkıldım.  Müzikler ise tek kelimeyle şahaneydi.
“Kadınlar, seni sen yapan özelliklerine aşık olurlar, sonra da o özellikleri senden almaya çalışırlar.”
“Neden bu kelimeler bana sıkıcı ve soğuk geliyor? Acaba senin adın olamayacak kadar zarif bir kelime olmadığı için mi?”

Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...