24 Ekim 2011 Pazartesi

Dexter


Konusu:
Sahne yazarı James Manos, Jr.'ın Darkly Dreaming Dexter romanından uyarlanılan ABD dizisidir. Miami'de geçen dizi, hem seri katil hem de Miami Metro Polis Departmanı'nda kan analizcisi olarak çalışan Dexter Morgan'ın hayatını konu alır.
Fragman:

Karakterler:

Dexter Morgan (Michael C. Hall)
Dizimizin baş karakteri Dexter. O gündüzleri adli tıp polisi geceleri ise seri katil olarak topluma hizmet veriyor. Hizmet çünkü sadece kötü insanları öldürüyor Dexter. Yani seri katilden ziyade bir çeşit süper kahraman da sayılabilir. Öldürme içgüdüleri ona çocukluğundan yadigar (hiç hatırlamadığı çocukluğundan). Geçmişine dair ise tek hatırladığı bir dedektif tarafından evlat edinildikten sonraki yaşamı.

Harry Morgan (James Remar)
Dexter'ı küçük yaşta evlat edinen dedektif. Hayata çoktan gözlerini yummuş olsa da yine de dizinin en kilit karakterlerinden biri. Flashbackler eşliğinde hemen her bölüm Dexter'ın çocukluğuna iniyor üvey oğlunun cinayete yatkın kişiliğini zamanında fark eden Harry'nin onu önce ahlaki (Sadece kötüleri öldür) sonra da mesleki (Geride iz bırakma) bir eğitimden geçirip hayata hazırlayışını izliyoruz.

Debra Morgan (Jennifer Carpenter)
Dexter'ın üvey kız kardeşi. Çocukluğu babasının Dexter'a karşı olan aşırı ilgisi yüzünden (Kolay mı süper kahraman yetiştirmek?) onu kıskanmakla geçmiş. Ama şu an Dexter'ın hayattaki en büyük destekçisi. Dexter da onu seviyor. Yani kendince: "Bu benim ağzı-bozuk üvey kardeşim Debra. Büyük bir kalbi var ama onu kimsenin görmesine izin vermiyor. Bu dünyada beni seven tek kişi odur. Bence bu güzel. Hiçbirşey hakkında hiçbir duygu beslemiyorum ama eğer besleseydim bu kesinlikle Deb için olurdu."

Rita Bennett (Julie Benz)
Dexter'ın kız arkadaşı. Zamanında tam bir baş belası olan eski kocası tarafından her tür şiddete maruz kalmış. Sevgiyi şefkati şimdi bir seri katilin kollarında arıyor.

Çavuş Doakes (Erik King)
Sıkı bir polis. Dizide Dexter'dan hoşlanmayan tek insan. Dexter ile aralarında geçen diyaloglar dizinin de en matrak anları.

Maria Laguerta (Lauren Vélez)
Departmanın başı. Dexter'a vurgun ama o da Debra'dan pek hoşlanmıyor.

 Angel Batista (David Zayas)
Cinayet Masasından. Kendine akrabasız Angel der. Boşanmış annesinin yanında kalan bir kızı var. Sessiz sakin biridir.


Yorum:
Cinayet işleme amacı çok etkileyici insan kızamıyor bile resmen seri katile sempati duyuyoruz..:)
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...