19 Ekim 2011 Çarşamba

Simpsons


Konusu:

Animasyon televizyon durum komedisidir.
Springfield adlı kurgusal bir şehirde geçmekte ve Amerikan kültürünü, toplumunu, televizyonunu ve farklı insanlık hâllerini hicvetmektedir.
Fragman:

Karakterler:

Homer Simpson:

 Homer'in kişiliğinde aptalca komiklikleri, tembellik ,patlayıcı öfke ve gerizekâlılık yatıyor. "Yaratıcısı tarafından onun aptalca olarak parlak olarak tanımlanan" düşük zeka seviyesi vardır. Homer işine karşı oldukça ilgisizdir ve şişmanlığı ile, işine göstermesi gereken ilgiyi midesine gösterdiği açıkça görülür. Homer komşularını kıskanan biridir (özellikle Flanders). Bart bunu dile getirdiği zaman onu boğar.

Maggie Simpson

:Maggie ailede gerçek bir dahi olarak görünmektedir. (çok zeki görünmesine karşın gerçek IQ'su bilinmemektedir, çünkü Maggie'nin bir bölümde aldığı IQ testinde Lisa'nın ona 'yardım' ettiği ortaya çıkar).

Lisa Simpson:

Ailenin en zekisi.. Lisa Simpson koleji bekleyemeyecek kadar sabırsız bir çocuk. Sadece 8 yaşındayken çoktan üniversite düzeyinde eğitim almış durumdaydı. Yazdığı makalelerin biri Simpsonlar'a bedava bir Washington gezisi bile kazandırdı. Saksafon çalmasının yanı sıra okula gidiyor olmasını keyif aldığı uğraşlar arasında sayıyor. Lisa Lionheart adında bir konuşan bebek yarattı ancak ne yazık ki Lisa gibi eleştirel, sert konuşan oyuncak bebek alıcı bulmadı. Lisa, herkesin onun bir vejetaryen olduğunu bilmesini istiyor ve yaşamda en çok istediği şey (dünya barışından sonra) bir midilli...

Marge Simpson:

Homer'ın eşi, Bart, Lisa ve bebek Maggie'nin annesi, Patty ve Selma ikizlerinin kız kardeşidir. Homer'ın iyi niyetli ve sabırlı eşi olarak tanınır. Unutulmaz fiziksel görüntüsü inanılması güç mavi saçlarıdır ve Graceland dışında kendi saçından daha uzun (boydan) saçı olan kimseyle tanışmamış olmaktan gurur duyar. Marge vaktinin çoğunu ev işleriyle, Maggie'ye bakmak, Lisa'ya destek olmak ve Bart'ı ya disiplin ederek veya onu Homer'ın öfkesinden savunarak geçirir.

Bart Simpson:

Homer'la Marge'ın oğlu ve Lisa'yla Maggie'nin ağabeyi olan çizgi karakterdir.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...