21 Ekim 2011 Cuma

The It Crowd


Konusu:

Bilgi işlem sektörü ve plazalardaki iş yaşamı hakkında çılgın bir komedi.
Yüksek teknolojili ultra modern kulelerde çalışan mutlu mesut insanlara, kulenin karanlık bodrumunda eşlik etmeye çalışan üç kafadar Jen, Roy ve Moss.
Zekiler, çalışanlar fakat bodrum kattalar. Yetmezmiş gibi, başlarına tepeden inme, işten hiç anlamayan bir müdür atanıyor. Bilgi işlem değil, dört işlemden bile anlamayan bu kadın kim?
Kıyafet zorunlulukları yok ama her an mesaiye kalma zorunlulukları var, hatta mesai onlar için hayatın bir parçası. Çünkü sistemin ne zaman nerede sorun çıkaracağı belli olmaz. Çözüm mü? “Sisteminizi açıp kapatmayı denediniz mi?”

Fragman:

Karakterler:
Moss:

Annesiyle beraber yaşıyor. Annesi onu giydiren, saçlarını tarayan, elbiselerini alan yani yaşamına normal bir insan gibi savam etmesini sağlayan kişi. Tam bir zeka küpü fakat örümceklerden korkuyor. Bir seri katilin davranış özelliklerini gösterebiliyor.Klavyesi olmayan herhangi bir şeyle iletişim kurmakta zorlanıyor.

Jen:

It konusunda hiçbir şey bilmiyor. Roy ve Moss’un müdürü. Mousa tıklamak, çift tıklamak gibi alanlarda yüksek tecrübeye sahip olduğu için işe alınmış.

Roy:

It bölümünün gülen yüzüdür. Bilindik yaşam şartları yerine kendi yaşam şartlarını yaratan bir kişilik. Alışkanlıkları değiştiğinde tehlikeli olabiliyor. Bodrum bir nevi onun yaşam alanı.
Yorum:
Sinir bozucu sesler, yapmacık hareketler ve zayıf olay örgüsü nedeniyle beğenmediğim durum komedisi.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...