25 Nisan 2011 Pazartesi

Çınar Ağacı

Tür:
Aile, Dram, Komedi
Yönetmen:
Handan İpekçi
Oyuncular:
Nejat İşler, Nurgül Yeşilçay, Settar Tanrıöğen, Hüseyin Avni Danyal, Ragıp Savaş, Suzan Aksoy, Ebru Özkan, Celile Toyon, Erol Keskin, Jülide Kural, Deniz Deha Lostar
Konusu:
Dört çocuk, torunlar, iki ayda bir evden eve taşınan çiçekler, plaklar, bir sandık ve gramafon. Ve iki ayda bir buluşulan Çınar Ağacı!
Emekli öğretmen Adviye Hanım’ın biraz muzip, biraz huysuz kişiliği çocuklarına hayatı zorlaştırıyor görünse de torunu Barış’ın hayatındaki en anlamlı şey “anneannesi”dir. Bir tek Barış, anneanneye kavuşulacak Çınar Ağacı buluşmalarını ve sıranın onların evine gelmesini iple çekmektedir!

Fragman:


Yorum:
Sıcacık çok mükemmel bir film değildi. Ana rollerde anneanne, Nurgül Yeşilçay ve oğlu vardı.

Büyüklere tahammülün kalmadığında onları evinde istemiyorsan kararını vermeden önce pişman olmamak adına izleyebilirsin.

Filmin en sıcak sahneleri; bütün ailenin yaşlı çınar altında toplandığı piknik sahneleriydi. Büyük ailelerdeki tartışmaları, gülüşmeleri, kavgaları ve çekememezlikleri güzel işlemiş.

"Beni okuttun diye ömrünün sonuna kadar sana bakmamı isteyemezsin benden. Bende çocuğumu okutuyorum ama ondan böyle birşey beklemiyorum."

Nurgül Yeşilçay'ın annesine huzurevine gideceğini söylediği konuşmada geçen sözler. Filmin beni en çok etkileyen yeriydi diyebilirim.

Tekne kazıntısı:Uzun zaman sonra hiç planda yokken gelen çocuğa denir.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...