8 Nisan 2011 Cuma

Harry Potter and the Chamber of Secrets (Harry Potter ve Sırlar Odası)


Tür:
Aile, Aksiyon, Casusluk, Çocuk, Dram, Fantastik, Gençlik, Gerilim, Gizem, Macera, Savaş
Yönetmen:
Chris Columbus
Oyuncular:
Emma Watson, Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Alan Rickman, Bonnie Wright, Tom Felton, Matthew Lewis, Maggie Smith, Jason Isaacs, Mark Williams, Sean Biggerstaff, Devon Murray, Oliver Phelps, James Phelps, Robbie Coltrane, Richard Harris, Julie Walters, David Bradley, Kenneth Branagh, Richard Griffiths, Christian Coulson, Fiona Shaw, Shirley Henderson, Toby Jones, Harry Melling, Jamie Waylett, Chris Rankin, Hugh Mitchell, Joshua Herdman, Zoë Wanamaker, Veronica Clifford, Jim Norton, Poppy Pomfrey Gemma Jones
Senaryo (Kitap):
J.K. Rowling
Yapım:
2002
Konusu:
Hogwarts Cadılık ve Büyücülük okulundaki ikinci yılına başlarken Harry Potter ,ev cini Dobby tarafından okula dönmesinin kendisi için tehlikeli olacağı konusunda uyarılır. Bunun yanında Profesör Snape ondan halen hoşlanmamaktadır, Draco Malfoy da ondan hala nefret eder. Bu ortamda Harry en iyi arkadaşları Ron ve Hermione ile birlikte yeni bir okul yılına başlar. Ünlü yazar Gilderoy Lockhart ) da bu yıl Hogwarts'a katılmıştır. Ancak Hogwarts öğrencileri garip bir şekilde taşa dönüşmektedirler. Bunu kimin yaptığıysa gizemini korumaktadır.

Fragman:

Yorum:


Serinin en uzun filmi. Başta Dobby'e sinir olunsa da sonra çok seviliyor. Son kitapla ilgili bilgiler veriliyor. Bundan sonra Dumbledore karakteri değişiyor.
Sırlar odası:Hogwarts'ı kuran dört büyücüden biri olan Slytherin Hogwarts'a sadece gerçek büyücülerin alınması gerektiğini savunuyor.Diğer üçü karşı çıkınca okuldan ayrılmaya karar veriyor. Ayrılmadan öncede bir oda yaptırıyor.Slytherin'in varisi gelince bu odayı açacak ve muggle büyücüleri okuldan uzaklaştırıcak. Bu oda 50 yıl önce açılmış ve bir bulanık ölmüştür. Harry kızlar tuvaletinde bir kitap bulur ve odayla ilgili sırları ister. Günlükte odayı Hagrid'in açtığını söyler.)
* "Gerçek kişiliğimizi yeteneklerimiz değil,yaptığımız seçimler belirler.”


Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...