18 Nisan 2011 Pazartesi

Harry Potter And The Half Blood Prince (Harry Potter ve Melez Prens)

Tür:
Aile, Aksiyon, Casusluk, Dram, Fantastik, Gençlik, Gerilim, Gizem, Macera, Romantik
Yönetmen:
David Yates
Oyuncular:
Emma Watson, Helena Bonham Carter, Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Alan Rickman, Ralph Fiennes, Bonnie Wright, Evanna Lynch, Tom Felton, Michael Gambon, Matthew Lewis, Natalia Tena, Maggie Smith, David Thewlis, Mark Williams, Oliver Phelps, James Phelps, Robbie Coltrane, Timothy Spall, Jim Broadbent, Jessie Cave, Julie Walters, David Bradley, Warwick Davis, Frank Dillane, Afshan Azad, Helen McCrory, Hero Fiennes-tiffin, Jamie Waylett, Dave Legeno, Geraldine Somerville, Shefali Chowdhury, Alfie Enoch, Suzanne Toase, Joshua Herdman, Stephen Modell, Freddie Stroma
Senaryo (Kitap):
J.K. Rowling
Yapım:
2009
Konusu:
Voldemort hem Muggle hem de büyücüler dünyasındaki kıskacını daraltmaktadır ve Hogwarts artık bir zamanlar olduğu güvenli liman değildir. Harry tehlikenin kalenin içinde bile olabileceğinden şüphelenirken, Dumbledore da Harry’yi hızla yaklaşmakta olduğunu bildiği nihai savaşa hazırlamaya her zamankinden kararlıdır. Birlikte, Voldemort’un savunma hattını kırmanın yollarını ararlar. Bu amaçla, Dumbledore eski bir dostu ve meslektaşı olan, çok önemli bilgilere sahip olduğunu düşündüğü Profesör Horace Slughorn’u görevlendirir. Profesör iyi bağlantıları olan, iyi yaşamayı seven, saf bir insandır.
 Bu arada, öğrenciler bambaşka bir rakibin kuşatması altındadırlar: Gençlik hormonları zirveye tırmanmaktadır. Harry, Ginny’ye gitgide daha çok aşık olmaktadır; ama Dean Thomas’ın da durumu aynıdır. Lavender Brown ise kendisi için doğru kişinin Ron olduğuna karar verir. Hesaba katmadığı şey ise Romilda Vane’in çikolatalarıdır! Diğer yandan Hermione da kıskançlıktan çatlamaktadır ama duygularını göstermemeye kararlıdır. Romantizm dallanıp budaklanırken, bir öğrenci tüm bunların dışında kalır. O, karanlık bir şekilde de olsa ismini hafızalara kazımayı kafasına koymuştur. Havada aşk kokusu vardır ama trajedi kapıdadır ve Hogwarts bir daha asla aynı olamayabilir.

Fragman:
Yorum:
Hogwarts'ta savaşa hiç değinilmemiş.Dumbledore'nın öldürülmesi ve ölüm yiyenlerin kaçış sahnesi var o kadar.Herhalde yönetmen savaş sahnelerini son filme saklamış.
Bir sır nasıl uzun yıllar saklanır onu öğreniyoruz. (Slughorn'un Tom Riddle'a hortkuluklar hakkında bilgi vermediğini inkar etmesi.)
Likit şans:Bunu içince bütün çabaların sonuç verir.
Hortkuluk:Kişi ruhunun bir kısmını bir nesnede saklar. Ruhun saldırıya uğrasa bile diğer hortkulukla yaşama dönebilirsin.Bunun için insanları öldürmen gereklidir. Voldemort'ta ruhunu 7 parçaya ayırmıştır.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...