15 Nisan 2011 Cuma

Harry Potter and the Order of the Phoenix (Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı)

Tür:
3 Boyutlu, Aile, Aksiyon, Bilim Kurgu, Casusluk, Çocuk, Dram, Fantastik, Gençlik, Gerilim, Gizem, Macera, Savaş
Yönetmen:
David Yates
Oyuncular:
Emma Watson, Helena Bonham Carter, Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Gary Oldman, Alan Rickman, Ralph Fiennes, Bonnie Wright, Evanna Lynch, Tom Felton, Michael Gambon, Katie Leung, Matthew Lewis, Natalia Tena, Maggie Smith, David Thewlis, Emma Thompson, Jason Isaacs, Mark Williams, Brendan Gleeson, Devon Murray, Robbie Coltrane, Julie Walters, Imelda Staunton, David Bradley, Richard Bremmer, Richard Griffiths, Afshan Azad, Fiona Shaw, Ciaran Hinds, Harry Melling, Jamie Waylett, Geraldine Somerville, Shefali Chowdhury, Robert Hardy, Alfie Enoch, Josh Herdman, Robbie Jarvis, Adrian Rawlins, Joshua Herdman, Simon McBurney, Charles Hughes, Peter Best, James Utechin, Kathryn Hunter, Neville Longbottom
Senaryo (Kitap):
J.K. Rowling
Yapım:
2007
Konusu:
Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı”nda, beşinci öğretim yılı için Hogwarts’a dönen Harry, büyücü camiasının büyük çoğunluğunun onun kötü Lord Voldemort’la karşılaştığını inkar ederek, Lord Voldemort’un döndüğü haberine kulak tıkamayı tercih ettiklerini görür. Hogwarts’ın saygın müdürü Albus Dumbledore’un kendisinin konumunu zayıflatarak yerine geçmek için Voldemort’un döndüğü yalanını söylediğini düşünen Sihir Bakanı Cornelius Fudge, Dumbledore ve Hogwarts öğrencilerinin hareketlerinden haberdar olabilmek için okula yeni bir Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni atar. Ama Profesör Dolores Umbridge’in Bakanlıktan onaylı savunma büyüsü dersi onları ve tüm büyücü camiasını kendilerini tehdit eden karanlık güçlere karşı ne yazık ki savunmasız bırakır; bu yüzden, arkadaşları Hermione ve Ron’un teşviki üzerine, Harry konuya el atar. Kendilerine “Dumbledore’un Ordusu” adını veren küçük grupla buluşan Harry, onlara Karanlık Güçlere karşı nasıl savunacaklarını öğreterek, bu genç ve cesur büyücüleri kendilerini bekleyen olağanüstü savaşa hazırlar.

Fragman:
Yorum:
Testraller: Sadece ölümü görmüş olan kişiler onları görebiliyor.
"Gerçek hayatla okul hayatı çok farklı. Okulda yanlış yaptığını bir gün sonra düzeltebilirsin ama gerçek hayatta öyle bir şansın yoktur."
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...