6 Nisan 2011 Çarşamba

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (Harry Potter ve Felsefe Taşı)

Tür:
Aile, Aksiyon, Casusluk, Dram, Fantastik, Gençlik, Gerilim, Gizem, Macera
Yönetmen:

Chris Columbus
Oyuncular:
Emma Watson, Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Alan Rickman, Bonnie Wright, Tom Felton, John Hurt, Matthew Lewis, Maggie Smith, Sean Biggerstaff, Devon Murray, Oliver Phelps, James Phelps, Robbie Coltrane, Richard Harris, Julie Walters, David Bradley, Richard Bremmer, Richard Griffiths, Warwick Davis, Fiona Shaw, John Cleese, Harry Melling, Jamie Waylett, Chris Rankin, Geraldine Somerville, Ian Hart, Verne Troyer, Alfie Enoch, Joshua Herdman, Saunders Triplets, Ben Borowiecki, Dean Thomas, Derek Deadman, Harry Taylor, Neville Longbottom
Senaryo (Kitap):
J.K. Rowling
Yapım:
2001
Konusu:
Büyücü anne ve babasının gizemli bir şekilde ölümünden sonra Harry Potter, kendine sığıntı gibi davranan akrabaları ile yaşamaya başlar. Annesinin ve babasının trafik kazasında öldüğünü sanmaktadır. 11. yaş gününde bir baykuş Harry'e yeşil renkte yazılmış bir mektup getirir. Evdekiler tarafından imha edilen mektubun aynıları daha sonraki günlerde de gelmeye devam eder fakat Harry bir türlü okuyamamaktadır. Bu sıradışı olaylardan kurtulmak için kırsal alanda bir eve bile taşınırlar. Bir süre sonra Hagrid adında bir dev eve gelerek gerçeği Harry'e anlatır. Onun bir büyücü olduğunu Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nda okumaya hak kazandığını ifade eder. Buna inanamayan Harry okula gitmeye karar verir.

Fragman:


 
Yorum:
Büyük bir efsanenin başlangıç filmi.Kısaca bu filmi izlediğimde çocukluğumu görüyorum. Harry büyüyor bende büyüyorum.
*Elize aynası başında Harry ile Dumbledore'nın konuşması sırasında Dumbledore'nin dedikleri; "Yüreğimizdeki en mutlu ve imkansız arzularımızı gösteriyor.Ama hayallere bağlanıp yaşamı unutmamak gerek.
** "Düşmana karşı çıkmak cesaret ister, arkadaşlarına karşı çıkmak ise büyük cesaret ister."

Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...