11 Nisan 2011 Pazartesi

Harry Potter and The Prisoner of Azkaban (Harry Potter ve Azkaban Tutsağı)

Tür:
Aile, Aksiyon, Dram, Fantastik, Gençlik, Gerilim, Gizem, Macera, Romantik, Savaş
Yönetmen:
Alfonso Cuarón
Oyuncular:
Emma Watson, Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Gary Oldman, Alan Rickman, Bonnie Wright, Tom Felton, Michael Gambon, Matthew Lewis, Maggie Smith, David Thewlis, Emma Thompson, Mark Williams, Devon Murray, Oliver Phelps, James Phelps, Robbie Coltrane, Timothy Spall, Julie Walters, David Bradley, Richard Griffiths, Fiona Shaw, Harry Melling, Jamie Waylett, Julie Christie, Chris Rankin, Geraldine Somerville, Robert Hardy, Adrian Rawlins, Genevieve Gaunt, Joshua Herdman, Pam Ferris, Lee Ingleby, Jim Tavaré, Peter Best, Danielle Tabor, Dawn
Senaryo (Kitap):
J.K. Rowling
Yapım:
2004
Konusu:
Harry Potter hiç istemeden bir yazı daha, iç sıkıcı akrabaları Dursley’lerle geçirmekte, “uslu uslu oturmakta” ve büyüden uzak durmaktadır, yani, Vernon Enişte’nin zorba kız kardeşi Marge Hala gelene kadar…. Marge Hala her zaman, özellikle Harry’ye çok kötü davranmıştır ve bu kez Harry’yi o kadar zorlar ki Harry “kazara” onun dev bir balon gibi şişip havaya uçmasına neden olur. Büyü-dışı dünyada büyü yapması yasaklanan Harry, bu olaydan sonra gecenin karanlığına karışır.

Fragman:
Yorum:
Gary Oldman ve Alan Rıckman'ın kadroya katılması çok iyi olmuş.
Çapulcu Haritası: Bu haritayı James Potter, Sirius Black, Resmus John Lupin ve Peter yapmışlardır. Sihirli sözleri söylediğinde kağıt parçası haritaya dönüşerek Hogwarts'ta kimin nerede olduğunu gösteriyor.
Ruh emiciler: İnsanların mutluluklarını emiyorlar. Onlara en mutsuz oldukları anları hatırlatıp mutsuzluklarıyla güçleniyorlar.
Böcürt:Kişinin en çok korktuğu şeyin şeklini alıyor.
Patronus:Çok güçlü bir büyü. Sadece çok güçlü büyücüler iyi yapabiliyor. Ruh emicilere karşı kalkan oluşturarak onları uzaklaştırıyor.
* "Mutluluk her zaman vardır. En karanlık anlarınızda ışığı açmayı unutmayın."

Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...