13 Temmuz 2011 Çarşamba

The Big Bang Theory

Konusu:
Dizi, kuantum fiziğine kafa yoran üstün zekalı iki arkadaş ve karşı dairelerinde garson olarak çalışan sarışın komşuları arasındaki olayları konu almaktadır.

Fragman:
Karakterler:
SHELDON COOPER (JIM PARSONS)
Leonard’ın en iyi arkadaşı. Aynı evi paylaşıyor ve aynı iş yerinde çalışıyor. IQ'su 187 olan Sheldon, California Teknoloji Enstitüsü’nde kuramsal fizik üzerine kafa yoruyor. Apartman dairelerinin salonunda bulunan beyaz tahtaya teorilerini yazmaya bayılıyor. Biz normal zekalı insanların aklının ermeyeceği bir konuda, Temel Parçacıklar’a dair Sicim Teorisi üzerinde çalışıyor. Zekası bilimsel konularda yoğunlaşmış ama genel kültürü de gayet iyi sayılır. Leonard’ın teorilerine ilişkin sürekli sorular sormaya bayılıyor. Tipik bir dahi çocuk olarak yetişmiş. Kendisi 11 yaşındayken üniversiteye gidiyormuş. Diğer dahilerde görülen şişmiş ego, sosyal uyumsuzluk ve empati eksikliği Sheldon’da da söz konusu. Tabii bu onun vicdansız biri olduğunu göstermiyor; daha çok bilimsel ahlakı, manevi ve sosyal ahlaktan daha üstün tuttuğuna işaret ediyor.
LEONARD HOFSTADTER (JOHNNY GALECKI)
Leonard, arkadaşı Sheldon ile asansörlerin her daim bozuk olduğu apartmanda aynı daireyi paylaşıyor. IQ'su 173 olan Leonard’ın uzmanlık alanı daha çok edebiyat ve tarih üzerine. Edebiyat sorularından başlamak suretiyle çok hızlı kare bulmaca çözebiliyor. Sheldon’la aynı daireyi paylaşmaktan çok memnun ama biraz da sosyalleşmeleri gerektiğini düşünüyor. Bu yüzden eğlenceli aktiviteler için kapısı açık. Bir "inek" olarak değerlendirilmekten hoşlanmıyor, ama işin aslı kesinlikle öyle. Hijyenik Star Wars ürünlerine olan merakı bunun en büyük kanıtı. İnsan ilişkilerinde oldukça alaycı bir tavrı var. Arkadaşları arasında en uyumlu adamlardan biri aslında Leonard. Jetonu çok çabuk düşüyor. Yeni durumlara kolaylıkla intibak ediyor. Karşı komşuları Penny’ye karşı ilgisi var. Ancak kadınlar söz konusu oldu mu patavatsızlıkta üstüne yok.
PENNY (KALEY CUOCO)
Sheldon ve Leonard’ın apartmanlarında karşı daireye yeni taşınan karşı kapı komşuları. Penny; güzel mi güzel bir sarışın. Üstelik günlük yaşama dair kendine has çözümleri var. Penny, Cheesecake Factory adlı bir restoran zincirinde garsonluk yapıyor. Dört yıldır birlikte yaşadığı Kurt adlı erkek arkadaşı tarafından kapı dışarı edilince kendine yeni bir daire tutmak zorunda kalıyor. Sevgilisi kendisini aldatsa da, yalanlar söylese de onu hâlâ çok seviyor. Penny cazibesinin erkekler üzerindeki etkisini çok iyi biliyor. Penny, Leonard’la birlikte vakit geçirmekten büyük zevk alıyor. Sheldon’ı ise bir arkadaş olarak seviyor sadece. Penny, düzensiz yaşamaktan, dağınık olmaktan hoşlanan biri. Entelektüel birikimi yok ama popüler kültürden nasibini yeterince almış ve pratik zekası, ya da günümüzdeki tabiriyle EQ’su oldukça gelişmiş.
HOWARD WALOWITZ (SIMON HELBERG)
Sheldon, Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü’nde kuramsal fizik alanında çalışırken Howard aynı enstitüde uygulamalı fizikle ilgileniyor. Howard’ın konu kız tavlamaya geldiğinde ilk sarıldığı meziyeti; konuşabildiği yabancı diller oluyor. Tam altı yabancı dil biliyor Sheldon. Ancak kızlar söz konusu olunca hedefe varma aşamasında ne bu dillerin yardımı dokunuyor kendisine, ne de bilimsel teorilerin… Howard 26 yaşında ve henüz bir akademik ünvanı yok. Buna rağmen Jüpiter’den yüksek çözünürlüklü resimler çekip dünyaya yollaması için bir uydu tasarlamış durumda. Yahudi bir ailenin çocuğu ve her şeyini kontrol etmeye meraklı annesiyle beraber yaşıyor hâlâ. Benzerleri gibi o da Klingonca biliyor ve Sheldon’la Klingon Boggle oyunu oynamaya bayılıyor.
RAJESH KOOTHRAPPALI (KUNAL NAYYAR)
Rajesh, Howard’ın en yakın arkadaşı. O da zekasıyla ayakta duranlardan. Onun uzmanlık alanı astrofizik. İngilizce’yi ağır bir Hint lehçesiyle konuşuyor. Konuşuyor konuşmasına da sadece yakın arkadaşlarının yanında… Ortama bir kız girdiğinde utancından dili tutuluyor hemen ve kekelemeye başlıyor.
Diziden bir bölüm;
Yorum:
İstemsiz kahkahalar atmanıza yol açabilecek pek leziz bir dizi. Son yılların en komik dizisi denilebilir.

Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...