11 Temmuz 2011 Pazartesi

Damages (Tazminat)

Konusu:
Patty Hewes görnürde sadece ezilenlerin yanında gibi duran ama bölümler ilerledikçe ne kadar ileriye gidebildiğini görebildiğimiz, şeytani bir avukattır. Dava ilerledikçe Ellen'ın nişanlısı David Connor ve onun kardeşi Katie Connor da davaya dahil olur ve Ellen çok zor bir karmaşanın içine sürüklendiğini anlamaya başlar.
Fragman:


Karakterler:
 Patty Hewes (Glenn Close)
Hewes & Associaties’ın sahibidir.Önsezileri oldukça kuvvetli. Deyim yerindeyse insanların beynini okuyor. Kendisine yalan söylenip söylenmediğini hemen anlayabiliyor. Belirlediği hedefe ulaşmak için yapamayacağı bir şey yok. Ayrıca kendisine yapılan yanlışı affetmeyecek türden biri. Böyle bir insanın düşmanı olmasını kimse istemezdi sanırım.
 Aklından geçenleri belli etmeden sakin ve soğukkanlı tavrını koruyarak konuşması, rahatsız edici durgunluktaki bakışları ve öfkesi dışa vurduğu zamanlardaki hali oyunculuk dersi verir nitelikte.
 Ellen Parsons (Rose Byrne)
Otuzlu yaşlarında başarılı bir avukat olan Ellen,birkaç ay önce şehrin en büyük hukuk firmalarından Hewes & Associaties’da çalışmaya başlamıştır.Patricia Hewes tarafından işe alınmıştır Patricia, kendi gençliğine benzettiği Ellen’ı koruyup kollamaktadır.
 Tom Shayes (Tate Donovan)
Patrica’nın ikinci adamı rolünde ve onun tüm karanlık işleriyle ilgileniyor.Onunla 10 yıl boyunca çalışabilen tek avukat.
  Arthur Frobisher (Ted Danson)
Kurduğu imparatorluğun çöküşüne tanık olmak istemeyen işadamıdır.Patrica'nın dava ettiği kişidir.
 Ray Fiske (Zeljko Ivanek)
 Patricia’nın karşısında yer alıyor ve Frobisher’ın avukatlığını yapıyor.
 Yorum:
 Komplo teorileri yumağını içinde barındıran ve kaliteli kurgusuyla insanı şaşırtan ve büyüleyen Damages kesinlikle kaçırmaması gereken bir dizi.
 "Merak" unsurunu yüksek seviyede tutan bir dizi. Her bölüm geride soru işaretleri bırakıyor.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...