18 Temmuz 2011 Pazartesi

Supernatural

Konusu:
Dizi Dean Winchester ve Sam Winchester kardeşlerin babalarının kayıp olmasından sonra tekrar bir araya gelip Sam'in bıraktığı avcılığa geri dönmesiyle başlar. İki kardeş hayatlarını babaları ile beraber, annelerinin küçükken bir varlığın yakarak öldürmesi sonucu insanları bu gibi varlıklardan korumaya adamışlardır. Fakat avcılık ile uğraşmak istemeyen ve normal bir yaşam sürmek isteyen Sam babası ile tartışarak evi terketmiştir. Yıllarca abisi ve babasından ayrı yaşayan Sam, üniversitede eğitim görmüş, Jessica isminde bir kız ile evlenme aşamasına gelmiştir. Üniversiteden mezun oldukları gece uzun zamandır görmediği abisi Dean, babasının bir kaç haftadır kayıp olduğunu ve yardımına ihtiyacı olduğunu söyler. Sam babasını bulmak için son bir kez abisinin yardımına gider. Babasını arayışları netice vermeyince Dean ona yeniden avcılığa dönmesi için teşvik eder fakat Sam kabul etmez. Aynı gece Sam eve dönünce, nişanlısı Jessica'nın annesi gibi tavana yapıştığını görür. Müdahale etmesine fırsat kalmadan Jessica'nın alevler içinde kalarak ölmesine tanık olur. Bunun üzerine Sam, hem insanları bu gibi yaratıklardan kurtarmak için hem de annesini ve nişanlısını öldüren yaratığı bulup yok etmek için yeniden avcılık yapmaya başlar.
Dizi kardeşlerin insanların gerçekte varolmadığını zannettiği bir çok tür yaratık, hayalet, şeytan vb. varlığın avcılığını yaptıkları ve bu macerala sırasında yaşadıklarını anlatır.
Fragman:

Karakterler:

Dean Winchester:
Kardeşi Sam Winchester'la birlikte ruh, cin, şeytan gibi doğaüstü varlıkları avlayan ana karakterdir. Jensen Ackless tarafından calandırılmaktadır.
Ailenin en güçlü karakteridir, dizide olgun oluşu, esprileri, ailesine olan düşkünlüğü, yemek yemeyi sevişi ve kadınlara karşı olan ilgisi ile tanınır. Aynı zamanda çok iyi bir avcı olan Dean Winchester genellikle kullandığı Colt 1911 marka silah ve pompalı tüfeğiyle dikkat çeker. Ayrıca Dean ve Sam Winchester kardeşler dizi boyunca 1967 model siyah bir Chevrolet Impala'yla yolculuk etmektedirler.
John E. Winchester:
Jared Padalecki tarafından canlandırılmaktadır.
Ailenin ikinci çocuğudur, kardeşi Dean'den 4 yaş küçüktür. Annesi 6 aylıkken bir şeytan tarafından öldürülmüştür. Dizinin ilk bölümünde Sam Stanford'da hukuk okuyan bir öğrencidir. Kardeşi Dean'in babasının kaybolduğunu söylemesi üzerine abisiyle beraber babasını aramaya çıkar. Bu yolculuk sırasında şeytan kanı taşıdığını öğrenir ve bu yüzden psişik güçlere sahip olmuştur.
Castiel:
Dizide Misha Collins tarafından canlandırılan bir karakterdir.
Dizide bir melek olan Castiel ilk kez dördüncü sezonda ortaya çıkar. Dizide Castiel bir önceki sezon sonunda cehenneme gönderilmiş olan Dean Winchester'i cehennemden çıkarır ve Dean ile kardeşi Sam'e çeşitli şeytanlar ve meleklerle olan savaşlarında yardımcı olur. Bir melek olarak, ölümsüzlük, telekinezi ve dokunuşuyla şeytan çıkartma gibi doğaüstü güçlere sahiptir. Karakter çok az ölçüde duyguya sahip olsa da zaman için Dean ile olan ilişkisini onu daha duygusal ve insanî kılmıştır.
Karakter dizide espiri anlamayışı, yemek yemeden, uyumadan yaşaması ilgi çekici yanlarından biridir. Dizide ilk bölümlerde cennet tarafındayken bir süre sonra atılır. Ayrıca Dean ve Sam Winchester kardeşlere dizi boyunca yardım etmektedir ve onları korumaktadır. Dizi boyunca meleğin kıyafet değiştirme gereksinimi olmaması nedeniyle aynı kıyafetle gezmektedir.
John E. Winchester:
Dean Morgan'ın canlandırdığı kurgusal karakterdir. Sam ve Dean Winchester'ın babasıdır. Dizide genç halini Matt Cohen canlandırmıştır.
1983 yılında karısının Azazel tarafından öldürüldüğünü görmüştür. Bu olaydan sonra da yaratık avına başlamıştır. Günlüğü sayesinde Sam ve Dean'e yol göstermiştir.Dean'i kurtarmak için ruhunu şeytana satmıştır ve 2. sezonda ölmüştür.2. sezonda Sam ve Dean'in cehennem kapısını engellenmesine rağmen Jake cehennem kapısını açmış ve John Winchester cehennemden dışarıya çıkmıştır.
Bobby Singer
Jim Beaver'in canlandırdığı kurgusal karakterdir. Winchester kardeşler gibi avcılıkla uğraşmaktadır.Bir baba figürüdür.
Yorum:
 Karakter doygunluğu ve derinliği açısından rakiplerine fark atmakta olan dizidir. Felsefesi ve olaylara getirdiği farklı bakış açılarıyla da izleyici beğenisini daha da arttırmaktadır.


Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...