27 Temmuz 2011 Çarşamba

The Good Wife


Konusu:
Bu etkileyici drama, seçkin bir politikacının karısıyken aldatılan Alicia Florrick’in yaşadıklarını konu alıyor. Kocası Peter Florrick’in başka bir kadınla, kamuya açık yerde seks yapması ve hapse düşmesi üzerine Alicia, en son 13 yıl önce girdiği mahkeme kapısından tekrar içeri adım atmaya karar veriyor. Bir zamanlar sınıf birincisiyken, evi ve ailesi için vazgeçtiği mesleğine geri dönüyor. Eski sınıf arkadaşı Will Gardner’ın Chicago’daki prestijli hukuk firmasında işe başlayan Alicia, kariyerini yeniden inşa etmek için zorlu yolları aşmak zorunda. Ama iyi bir anne ve eş olmaktan da vazgeçmeye hiç niyetli değil.



Fragman:

Karakterler:
Alicia Florrick (Julianna Margulies
Canlandırdığı aldatılmış kadın, oldukça dürüst ve çalışkan, aynı zamanda da zehir gibi akıllı ve uyanık biri. Margulies, o soğuk ve buğulu havasıyla bunların hepsini birden çok kolaymış gibi sunuveriyor sizlere.
Peter Florrick (Chris Noth)
Alicia’nın eşini oynuyor. Vıcık vıcık politikanın ortasında, sadık olmayan bir eş ama aynı zamanda romantik olabilen bir adam Peter karakteri. Dolayısıyla defalarca kızsanız da bazen öyle bir an geliyor ki kendinizi ona acır buluveriyorsunuz.
Will Gardner (Josh Charles)
Avukatlık firmasının üç ortağından birini canlandırıyor. Ne zaman ne yapacağından emin olmadığınız ne düşündüğünü, ne planladığını, kimin iyiliğine çalıştığını çözemediğiniz bir karakter sunuyor bizlere. Üstelik de Alicia'nın üniversiteden sınıf arkadaşı ve onu bu yüzden (!) bu işe alan bir adam Will Gardner. Kendisi aynı zamanda kazanovalığı ile ünlü bir gözde bekar.
Diane Lockhart (Christine Baranski)
Firmanın diğer bir ortağı. Alicia'nın firmada kalıp kalmamasında verilecek üç oydan biri Will Gardner'a aitken, ikinci oy da Diane Lockhart'ta. Oldukça hırslı, görmüş geçirmiş bir savunma avukatı ve yönetici. Üstelik de çevresi olan ve politikadan anlayan bir tip.
Kalinda Sharma (Archie Panjabi)
Dizinin en beklemediğiniz tiplemesi. Kendisi bir özel dedektif. Her davada kendine has yöntemleri ve bağlantıları ile kıyıda köşede kalmış şeyleri araştırıp didikleyen, hafif (ama çok hafif) erkek Fatma, gözü kara biri. İşinin ehli. Firma içinde olan biten her şeyden haberi olan ve fakat kendisi hakkında pek az şey bilinen tatlı sert bir hatun Kalinda.
Cary Agos (Matt Czuchry)
Firmaya Alicia ile aynı zamanda aldıkları diğer çaylak avukat. Yeni üniversite mezunu ve hırslı bir tip olan Cary, bir yandan Alicia ile yarışıyor ama diğer yandan da birlikte aldıkları davalarda, sorun çıkartmadan çalışıyor. Hatta Alicia ile aralarında bir sırt sırta verme durumu dahi mevcut.
Büyükanne Jackie (Mary Beth Peil)
 Alicia'nın hayatında, "neyi nasıl yaptığına karışmıyorum" havasında olmasına rağmen, karışıp duran bir kayınvalide de var.
Eli Gold (Alan Cumming)
Peter'ın politik danışmanı dersem ispiyon olmayacak olan Eli Gold, bazen saygısızlık derecesindeki açıksözlülüğüyle sizi yerlere yapıştırabiliyor. Politika dünyasında bir dahi gözüyle bakılan Eli, gerçekten de işini çok iyi yapan ve diziye renk katan bir karakter.


Yorum:
Gerek bölüm konuları, gerek ana konusuyla olsun çok kaliteli bir dizi... Oyunculuklar ve karakterler çok çizgi üstü. Özellikle yardımcı karakter olmalarına rağmen Eli Gold ve Kalinda Sharma. Sırf onlar için bile izlenir.
Hukuk alanındaki favori dizim Damages olsa da The Good Wife’da izlettiriyor kendini.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...