22 Temmuz 2011 Cuma

Glee

Konusu:
“Glee”nin Türkçesi, her ne kadar “sevinç,keyif” olsa da Glee’nin dizimizdeki karşılığı hem şarkı söyleyip hem de dans edebilen okul korosu anlamındadır.

 
Mezun olduğu McKinley Lisesi'nde şuanda kaybedenler kulübü olarak anılan Glee Club'ı kendi zamanındaki gibi popüler günlerine yeniden döndürmeye çalışan genç ve yakışıklı İspanyolca öğretmeni Will Schuester ve yıldız olma hayaliyle yanıp tutuşan öğrencilerinin hikayesidir.

Fragman:
 



Karakterler:

Quinn Fabray (Dianna Agron)
Pon pon kızların lideri, okulun en popüler kızı Quinn Fabray, okulda sürekli dışlanan Rachel Berry'e her fırsatta işkence etmeye bayılır. Bekaret Kulübü'nün başkanı olmasına rağmen sarhoşken Puck ile birlikte olmasının sonucunda hamile kalan Quinn, Finn'in daha iyi bir baba olacağını düşünerek çocuğun Finn'den olduğunu iddia eder. Sevgilisi Finn'e göz kulak olmak ve entrikacı koçu Sue Sylvester'ın gözüne girmek için Glee Club'a giren Quinn, hamile olduğunun duyulması üzerine amigo takımı The Cheerios'dan atılarak kaybedenler kulübüne katılır. Sonunda, Glee ve hamileliği sayesinde, hayatta popülerlikten daha önemli şeyler olduğunu fark eder. Çocuğunun babasının Puck olduğu ortaya çıktıktan sonra popülerliğini tamamen kaybeden Quinn, yeni yeni popüler olan ve kendisine zor zamanlarında destek olan Mercedes ile dostluğunu ilerletir.
Kurt Hummel (Chris Colfer)
Moda tutkunu soprano Kurt Hummel, McKinley Lisesi'nde bu yönüyle diğerlerinden ayrıldığı için kabadayıların hedefi olmaktan kurtulamaz. Kurt, Glee Club'dan takım arkadaşı olan kahraman olduğunu düşündüğü Finn Hudson'a gizliden gizliye aşıktır. Kurt, "Hummel" isimli parfümünün tanıtım ve pazarlamasıyla ilgilenmektedir. En yakın arkadaşı Mercedes Jones'a eşcinsel olduğunu itiraf ettikten sonra ikilinin dostluğu daha da pekişir. Glee Club'ın baş vokalleri Finn ve Rachel'ın gölgesinde kalmaktan sıkılan Kurt ve Mercedes, amigo takımı The Cheerios'a katılarak popülerliklerini arttırmaya çalışırlar. Kurt, tam bir futbok fanatiği olan dul babası Burt ile yaşamaktadır. Sırf babasını hayal kırıklığına uğratmamak için futbol takımına katılır ve Kurt'ün futboldaki başarısı O'na, babasına açılmasına yardımcı olur. Eşcinsel olduğunu babasına söylediğinde babası, ne olursa olsun O'nun sevdiğini ve yanında olduğunu söyler.
Terri Schuester (Jessalyn Gilsig)
Will Schuester'ın karısı Terri, hayatta daha iyi şeyler hakettiğine inanmaktadır.Hayatından şikayet etmediği zamanlarda, haftanın üç günü dörder saat Sheets N' Things'de çalışır, diğer zamanlarda da Jerry Brucheimer filmleri izler. Terri ve Will liseden beri birliktedirler. Terri'nin pon pon kız ve Will'in Glee yıldızı olduğu günlerden beri. Ama Will Glee Club öğrencilerine Terri'den daha fazla vakit ayırmaya başlayınca Terri, evliliğinin maddi sıkıntılardan daha büyük problemlerle karşı karşıya olduğunu fark eder. Will, Terri'nin hamile olduğu haberiyle havalara uçar. Doktora giderek hamileliğinin gerçek bir hamilelik olmadığını, histerik hamilelik olduğunu öğrenen Terri, Will'i kaybetmemek adına bu yalanı sürdürmeye karar verir. Bu yalan ortaya çıktığında ise en büyük korkusu gerçekleşir. Terri ve Will boşanma kağıtlarını imzalarlar, ama Terri'nin hala Will'e karşı hisleri vardır, en azından lise günlerinden hatırladığı Will'e.
Sue Sylvester (Jane Lynch)
McKinley Lisesi'nin amigo takımı koçu Sue, insanlara, kaybetmeye asla tahammülü olmadığını ve bu sebeple son on yılın en iyi amigo koçu seçildiğini hatırlatmaya bayılır. Will Schuester Glee'yi yeniden kurup eski parlak günlerine döndürmek için çalışmalara başlayınca, yani okul kasasının Sue ve takımı için ayrılan bütçesine ortak çıkınca, Sue, Glee Club'ı devirmek için birbiri arkasına hain oyunlar oynamaya başlar. Hatta takımından bir kaç pon pon kızı Glee Club'a sızdırarak ajanlık yaptıracak kadar ileri gider. Her fırsatta Will'i aşağılamaktan ve küçük düşürmekten, saçıyla dalga geçmekten zevk alan Sue, Glee Club'ı yok etmek için tüm gücüyle savaşır.
Emma Pillsbury (Jayma Mays)
McKinley Lisesi'nin rehber öğretmeni Emma Pillsbury'nin hijyen takıntısı ve obsesif kompulsif bozukluğu, çocukken bir mandıra çiftliğinde yaşadığı travmadan sonra başlar ve hayatının her alanını gölgelemeye devam eder. Özel hayatı da Glee Club'ın evli koçu Will Schuester'a duyduğu gizli aşk yüzünden allak bullak bir hal alan Emma, futbol takımının koçu Ken Tanaka ile nişanlandıysa da Will'e olan ilgisi devam eder ve Ken'in bu durumu farketmesiyle ikili ayrılır. Will’in karısından boşanması aralarındaki engeli kaldırsa da bu ilişki Emma'nın beklediğinden daha karmaşık bir hal alır.
Artie Abrams (Kevin McHale)
Çocukken geçirdiği kazada felç kalarak tekerlekli sandalyeye mahkum olan Artie, gitar çalmaktan ve beat-boxing yapmaktan geri kalmaz. Ama bu özrü, O'nu diğer çocuklardan farklı kıldığı için okulun kabadayılarına yem olmaktan kurtulamaz. Will, Artie'yi, özrüne rağmen Glee Club'a alır. Takım arkadaşları, yarışmaya giderken kiralanacak otobüste tekerlekli sandalye geçişi olmamasına aldırış etmeyince, Will hepsine, Artie'nin her gün yaşadığı zorlukları görüp O'nu daha iyi anlayabilmeleri için bir hafta tekerlekli sandalyeyle dolaşma cezası verir. Takım arkadaşları, herkesin tekerlekli sandalyede olduğu bir kareografi hazırlayarak Artie'nin gönlünü alırlar. Artie kendini, kekeme olan Tina'ya yakın hissetmeye başlar. Sonraları Tina'nın kekemeliğinin numara olduğunu öğrenir. Artie'nin dansçı olmak istediğini öğrenen Tina, alternatif tedavi yöntemleri araştırır ama bazı hayalleri gerçekleştirmek imkansızdır.
Rachel Berry (Lea Michele)
McKinley Lisesi öğrencisi Rachel Berry ünlü bir yıldız olma yolunda tüm fırsatları kullanmaya hazırdır. Will Schuester'ın Glee Club'ı yeniden kurduğunu öğrenir öğrenmez kulübe katılır ve tüm yeteneklerini sergilemeye başlar. Rachel bir gün çok ünlü olacağına inanmaktadır ve her imzasının sonuna altın bir yıldız çizmektedir. Rachel, O'nu Broadway yıldızı olma hayallerinde destekleyen iki babası ile birlikte yaşamaktadır fakat mükemmeliyetçiliği ve hırsı yüzünden hiç arkadaşı yoktur. Glee kulübüne Finn Hudson'ın katılmasıyla kendini Finn'in kalbini kazanmaya adar.
Finn Hudson (Cory Monteith)
Okul futbol takımının oyun kurucusu ve amigo kızların lideri güzeller güzeli Quinn Fabray'in sevgilisi Finn Hudson, McKinley Lisesi'nin yıldızıdır. Will Schuester'ın kendisini şarkı mırıldanırken duyup Glee Club'a transfer etmek istemesiyle Finn'in tüm hayatı değişir. Sahnede olmak Finn'i çok mutlu ediyor fakat diğer Glee Club üyeleriyle arasındaki sosyal sınıf farkı yüzünden Finn, popülerliğin mi yoksa gerçekten mutlu olduğu yerin mi önemli olduğuna karar vermek zorunda kalır. Quinn'in kendisinden hamile olduğunu zanneden Finn, Quinn ve bebeğe sahip çıkmaya tüm kalbiyle hazırlanırken gerçek babanın Puck olduğunu öğrendiğinde karmaşık duygular içine girer ve Rachel ile yakınlaşır.
Will Schuester (Matthew Morrison)
Genç ve yakışıklı İspanyolca öğretmeni Will, McKinley Lisesi'nde Glee Club’ı tekrar hayata döndürmek için harekete geçer. Ancak Will'in öğrencilik yıllarında çok popüler olan Glee Club, yeni haliyle tam bir kaybedenler kulübüdür. Will buna çözüm olarak okulun futbol takımının yıldız oyuncusu Finn Hudson’ı Glee Club’a transfer ederek diğer popüler öğrencilerin de Finn’in peşinden kulübe geleceklerini düşünür. Glee ruhunu yıllar sonra yeniden canlandırmak ve ulusal yarışmada başarı elde etmek için öğrencileriyle birlikte gecesini gündüzüne katan Will, ponpon kızların şirret koçu Sue Sylvester’ın, kendilerine ayrılan okul bütçesinin bir kısmının artık Glee Club ile paylaşacağını öğrenmesiyle birlikte Sue’nun hain oyunlarıyla yüz yüze gelmeye başlar.
Mercedes Jones (Amber Riley)
Glee Club elemelerine katılırken Mercedes'in hayali diva olmaktır. Ukala ve gürültülü Mercedes'in kimsenin geri vokalliğini yapmak gibi bir niyeti yoktur. Ama aslında O da diğer McKinley öğrencileri gibi kendine güvensizdir ve popüler grubun bir parçası olmak için can atmaktadır. Kötü kalpli pon pon kızlar Kurt'un O'na ilgisi olduğunu iddia edince Mercedes, harekete geçer. Kurt tarafından reddedilince yıkılan Mercedes, Kurt'un eşcinsel olduğunu açıklamasının ardından O'nu affeder ve ikilinin arkadaşlığı daha da pekişir. Daha fazla Rachel ve Finn'in gölgesinde kalmak istemeyen Mercedes, Kurt ile birlikte The Cheerios amigo takımına katılır. Sue'nun verdiği diyet listesiyle cebelleşen Mercedes'e Quinn destek çıkar. Bu olay üzerine Mercedes ve Quinn, iki yakın arkadaş olma yolunda ilk adımı atarlar.
Puck (Mark Salling)
Finn Hudson'ın en yakın arkadaşı Puck, okulun popüler çocuklarındandır. Futboldan arta kalan zamanlarında, okuldaki dışlanmış öğrencilere işkence eder, birden fazla kızla aynı anda çıkar ve havuz temizlerken tanıştığı kendinden büyük kadınlarla birlikte olur. İlk zamanlarda Glee Club'a katılan Finn'i dışlar. Fakat şarkı söylemekten keyif aldığını farkedince kendi rızasıyla Glee Club'a katılır. Quinn'in hamile olduğunu duyduktan sonra babanın kendisi olduğunu fark eden Puck, Quinn'e iyi bir baba olabileceğini kanıtlamaya çalışır ama Quinn O'nu reddeder. Annesi, Puck'ın Yahudi bir kızla çıkmasını istediği için Puck, Rachel ile görüşmeye başlar. Ancak Puck'ın Quinn'e ve Rachel'ın da Finn'e olan duyguları bu ilişkinin yürümesini engeller. Gerçek babanın Puck olduğu ortaya çıktıktan ve Finn Quinn'i terkettikten sonra Puck tekrar Quinn’i kazanmak için harekete geçer.
Tina Cohen-Chang (Jenna Ushkowitz)
Tina Cohen-Chang, Mr. Schuester'ın Glee Club seçmelerine, Katy Perry'nin I Kissed A Girl şarkısıyla katılsa da, sahne dışında çekingen ve kendine güvensizdir. Speed-metalden, bebeklerinin saçlarını kesmekten, konuşma terapisti Judy ile takılmaktan hoşlanan ve kekemeliğini arka planda kalmak için kullanan Tina, insanlardan uzak kalmayı tercih etmektedir. Glee Club provalarında Artie'den hoşlanmaya başlayan Tina, aslında kekeme olmadığını ilk Artie'ye itiraf ederken Glee Club sayesinde ne kadar yanlış bir yol izlediğini fark ettiğini ve artık insanları kendinden uzaklaştırmak istemediğini de ekler. Tina'nın gotik giyim tarzı, müdür Figgins ile başının derde girmesine sebep olur.

Yorum:
Müzikal sevenlerin mutlaka izlemesi gereken bir dizi. Kıpır kıpır oynama, dansetme ve şarkı söyleme isteği uyandırması da cabası.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...