15 Temmuz 2011 Cuma

CSI:NY

Konusu:
Crime Scene Investigation (Olay Yeri İnceleme) efsanesinin son durağı CSI: NY, çözülmesi güç suç vakalarında araştırmayı yürüten ve son teknolojiler sayesinde en küçük bulguları bile derinlemesine inceleyerek olağanüstü sonuçlara ulaşan bir grup balistik uzmanının maceralarını ekrana taşıyor.
 Mac Taylor’ın şefliğini yaptığı, teknolojik araçları kuşanmış detektifler adaleti yerine getirmeye kararlı. Olay yeri inceleme detektiflerinin hiç uyumayan New York sokaklarında suçluların peşinden koşmaya ihtiyacı yok. Onlar delil peşinde... Kaçan suçlunun, arkasında bırakacağı bir iz onu içeri atmaları için yetip de artıyor bile. Mac Taylor’ın da dediği gibi: “New York’ta herkes yalan söyleyebilir; ama kanıtların yalan söylediği çok nadirdir.”
Fragman:



Karakterler:

MAC TAYLOR (GARY SINISE)
Olay Yeri İnceleme Ekibi’nin şefi olan Mac, aslen Chicago doğumlu. Karısını 11 Eylül saldırılarında kaybeden dedektif, o günden beri uykusuzlukla boğuşuyor. Mac Taylor, ülkesine hizmek etmek için 80’li yılların sonunda Beyrut’ta hizmet vermiş bir vatansever. Onun için işi her şeyden önce gelir. Ona göre gerçek, kanıtlarda gizlidir. Ekibiyle ilişkisi ne kadar yakın olursa olsun dedektif Taylor, işini kuralına göre yapmayanlarla yolunu ayırmaktan çekinmez. Mac Taylor politik oyunlara alet olmadan, sadece adalet için çalışan, güvenilir ve sağduyu sahibi bir şef.
STELLA BONASERA (MELINA KANAKARADES)
Yarı İtalyan yarı Yunan bir aileden gelen Bonasera, koruyucu ailelerin evlerinde büyümüş bir yetim. Azimli, zeki, güçlü bir karaktere sahip ve kendini işine adamış bir insan. Frankie Mala isimli akli dengesi yerinde olmayan sevgilisini öldürdükten sonra özel hayatına sünger çekip, laboratuvarı ikinci evi ilan etti. Bir davada çalışırken HIV pozitif bulaştı, ancak ilaç kullanarak virüsü yendi. Mac ile çok yakın bir ilişkileri var, hatta bu nedenle Mac’in ölen eşinin evlatlık verdiği oğlu, onu Mac’in yeni eşi zannetti. Stella, Mac’e herkesten daha yakın ve onun için herkesten daha fazla endişeleniyor.
7.sezonda yerine Jo Danville (Sela Ward) giriyor.
DANNY MESSER (CARMINE GIOVINAZZO)
Gözetim altındaki bir ailenin çocuğu olarak büyüyen Danny, kanun kaçaklarıyla kanunları koyanların iç içe geçtiği dünyaya karşı kendi kurallarını belirlemiş. Bir dönem müzikle uğraşmış ve beysbol oynamış. Ancak beysbol kariyerinin sonlanmasıyla birlikte polis akademisine yazılıp birincilikle mezun olmuş. Asıl hayatına çeki düzen veren olay ise Mac tarafından bizzat seçilip işe alınması. Böylece tarafını kesin olarak seçen Danny, düzenli bir hayata başladı. Hatalar yapsa da arkasında onu kollayan Mac ve ekip arkadaşları vardı.
SHELDON HAWKES (HILL HARPER)
Daha önceleri Adli Tıp uzmanı olan Hawkes’un hikayesi çok ilginç. Hawkes 18 yaşında üniversiteyi bitirdi, 24 yaşında lisanslı bir cerrahtı. Yıllarca acil serviste çalıştı. İki hastasını kaybedince otopsi odasına girmek zorunda kaldı ve daha sonra bu odadan çıkmadı. Ancak Sheldon Hawkes’un dehası yalnızca ölü bedenler üzerinde değildi. Daha sonra dedektif olarak yollara düşen Hawkes, her ne kadar bir bilim adamı olarak metanetini koruyabiliyor olsa da, kendini bazı olaylara kaptırmaktan da alamıyor. O iyi bir insan ve herkesin öyle olduğunu düşünüyor.
DON FLACK (EDDIE CAHILL)
Flack, ekibin kalanı gibi bir bilim adamı olmasa da Olay Yeri İnceleme Ekibi için çok önemli biri. Çünkü o eski tarzda çalışan polis teşkilatıyla, yeni laboratuvarcıların arasında bir köprü kuruyor. Flack, bir laboratuvarda çalışmadığı için olsa gerek, onun için suçluluk ve masumiyet arasındaki ayrım diğerlerinde olduğu gibi kesin değil. Empati gücü yüksek ve başta yakın arkadaşı Danny olmak üzere arkadaşlarını dinlemek için zaman ayırıyor.
LINDSAY MONROE (ANNA BELKNAP)
Dedektif Monroe, üç yıl Montana’da çalıştıktan sonra hayaller kenti New York’a taşınmaya karar verdi, fakat Montana onu bırakmadı. Lindsay’in lakabı Montana oldu. Daha ilk davasından kendini Mac’e ispatlayan Monroe’nun tek sorunu duygusal olması. Duygusal hayatı işine yansıyor ve zaman zaman doğru karar verebilmesini engelliyor. Duygusal hayatında da işler biraz karışık, Danny’ye güveni sarsılan Lindsay, devam etmekte zorlanıyor.
ADAM ROSS (A. J. Buckey)
İşi kanıtları elektronik olarak incelemektir.
Dr. Sid Hammerback (Robert Joy)
Ölen kurbanlara otopsi yaparak delilleri bulmaya çalışır.

Yorum:
Cinayetleri çözerken gerçekten çok abartı ipuçları üzerinden gidip gerçeklik hissini fazlasıyla kaybettirse de,dizinin başında kurban görüldükten sonra katile ve cinayet sebebine dair insana kendi kendine tahmin oyunu oynattıran dizidir.

Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...