25 Temmuz 2011 Pazartesi

Lost


Konusu:
Lost, Amerikan drama televizyon dizisidir. Program, Sidney, Avustralya'dan Los Angeles, Amerika Birleşik Devletleri'ne uçan bir yolcu uçağının kaza yapması sonucu Güney Pasifik'te gizemli bir adaya düşen kazazedelerin hikâyelerini konu edinmektedir. Her bölüm tipik olarak adada geçen ana hikâyenin yanı sıra, bir karakterin hayatındaki bir başka noktaya ilişkin ikinci bir hikâyeye sahiptir.
İlk bölüm ilk kez 2004’de yayınlandı. Altı sezon boyunca sürdü.
Fragman:

Karakterler:
Katherine "Kate" Austen (Evangeline Lilly)
Öz babasını öldürdükten sonra Kate firar etmeye başlar ancak Avustralya'da federal polis Edward Mars tarafından yakalanır. Adada ise hem Sawyer hem de Jack ile ilişkileri olur ama Sawyer ile daha çok yakınlaşmıştır. Adadan kurtulduktan sonra cinayet için mahkemeye çıkarılır ama sonunda çeşitli nedenlerden ve pazarlıklarla aklanır. Aaron'u evlat edindikten sonra Jack ile tekrar yakınlaşmak istesede onun adaya tekrar dönme isteği ve Sawyer'ı unutamaması yüzünden mesafeli davranmaya başlar. Sonunda adaya dönmeye razı olur. Adaya varır ama 1977 yılına gelir. Hurley ve Jack ile Dharma Girişimciliğe katılır.
Sayid Jarrah (Naveen Andrews)
 Irak'ta eski bir asker olan Sayid, işkence konusunda uzman biridir. Adada Shannon ile yakınlaşmıştır. Adadan kurtuluduktan sonra Amerika'ya gelir ve kız arkadaşı Nadia ile evlenir. Nadia öldürüldükten sonra Sayid, Ben için Charles Widemore'un ortaklarını öldüren bir katil haline gelir.
 Sun-Hwa Kwon (Yoon-jin Kim)
 Zengin bir Koreli iş adamı/mafya babasının kızı olan Sun, Jin Kwon'un karısıdır ve kazadan önce onu terk edecek konuma gelmiştir. Kendisi akıcı İngilizce konuşabilmektedir. Adada Jin'den hamile kalmıştır. Adadan kurtuluncan Ji Yeon adını koyduğu bebeğini doğurur ve kazadan aldığı tazminat parasıyla babasının şirketini satın alır.
Aaron Littleton
Claire Littleton'ın ve erkek arkadaşı Thomas'ın oğludur. Adada doğmuştur ve adadan kurtulunca Kate tarafından evlat edinilmiştir.
Hugo "Hurley" Reyes (Jorge Garcia)
Lotoyu kazandıktan sonra başına büyük uğursuzluklar gelen Hurley kullandığı sayıların lanetli olduğuna inanmaktadır. Oldukça neşeli biri olmasına rağmen adadan kurtulduktan sonra Charlie hakkında gördüğü halüsinasyonlardan sonra psikolojik tedavi almaya başlamıştır. Adaya 1977 yılında döner ve Dharma'ya katılır.
Dr. Jack Shephard (Matthew Fox)
 Babası gibi cerrah olan Jack, kazazedelerin lideridir. Kate'a karşı güçlü hisleri vardır. Adadan kurtulduktan sonra tüm ilişkilerine ara verir ve alkolik olmaya başlar. Sonunda adaya dönmeye karar verir ama 1977 yılına dönüp Dharma'nın bir üyesi olur.
 Boone Carlyle (Ian Somerhalder)
Boone, Shannon'ın üvey kardeşidir. Aynı zamanda ona karşı özel hisleri vardır. Adada ise Locke ile birlikte avcılık yapmaya başlamış, onun bir nevi takipçisi olmuştur ve onunla gizemli kapağı bulmuştur. Shannon'ı adada daima gözetir ve yanından ayrılmazdır. Locke ile adada ufak bir uçak bulunca yardım için uçağa çıkmış, uçak telsizi kim olduklarını bilmediği kuyruk kısmı yolcularıyla konuşmuş ama uçağın yere düşmesiyle ağır yaralanmıştır. Jack müdahale etse de yaralarından ölmüştür.
Ana Lucia Cortez (Michelle Rodriguez)
Eski bir polis olan Ana-Lucia, uçağın kuyruk kısmından kurtulanların lideridir. Hamileyken kendisini vurup bebeğini öldüren adamı öldürdüğü için işinden olmuştur. Önceden Christian ile Avustralya'ya gitmiş ve onun oğlu Jack ile havaalanında karşılaşmıştır. Kuyruk kısmındakilerden bazıları kaçırılınca kendi güvenlikleri için bayağı koruyucu hale gelmiştir. Onlardan biri olmayan Goodwin'i ve kazara Shannon'ı öldürmüştür. Michael tarafından Ben'i, Diğerleri'nin liderini, serbest bırakmak için vurularak öldürülmüştür. Öldükten sonra Hurley'e halisünasyon olarak görünmüştür.
Michael Dawson (Harold Perrineau)
Walt'un babasıdır. Walt'un annesi ölünce Walt'u ve köpek Vincent'ı yanına alır. Sun'ın İngilizce bildiğini öğrenen ilk kişidir ve Jin ile pek çok atışmaları olmuştur. Walt, Diğerleri tarafından kaçırılınca Diğerleri ile anlaşmış ve Jack, Sawyer, Kate ve Hurley'nin Diğerleri tarafından ele geçirilmesine neden olmuştur. Ana Lucia ve Libby'i öldürür. Sonunda oğluyla adadan kurtulur. Pek çok kez intihara kalkışsa da "ada izin vermediği için" ölemez. Daha sonra Ben onu adaya geri gelmesini sağlamak için Kahana gemisine casus olarak göndermiştir. Kahana'daki büyük patlamada ölmüştür.
Mr. Eko (Adewale Akinnuoye-Agbaje)
Eskiden Nijeryalı bir uyuşturucu kaçakçısı olan Eko, kardeşi ölünce rahip olmuştur. Adada ise kuyruk kısmı kazazedelerindendir. İlk 40 gün boyunca sükunet içinde durmuştur. Kapaktaki düğmeye basmak işini alanlardan biri de odur. Adadada Charlie ile kilise yapmaya çalışır ama bu iş aksar. Kardeşini taşıyan uçak, Boone ve Locke'un bulduğu uçaktır. Bu sayede kardeşi Yemi'nin halisünasyonlarını görmektedir. Kara Duman tarafından öldürülmüştür.
Elizabeth "Libby" (Cynthia Watros)
Libby kuyruk kısmı kazazedesidir. Kazadan önce Desmond ile tanışmış ve ona kocasının botunu vermiştir. Hurley'nin bulunduğu aynı hastanede bulunmuştur. Adada Hurley ile yakınlaşmış fakat Ana-Lucia'nın ölümüne tanık olunca kazara Michael tarafından vurulmuştur.
 Nikki Fernandez (Kiele Sanchez)
 Erkek arkadaşı Paulo ile bir yönetmeni öldürüp elmaslarını çalan Nikki, adada hep elmasları aramakla uğraşmıştır. Sonra Paulo ile bir örümcek tarafından paralize olduktan sonra diri diri gömülmüştür.
James "Sawyer" Ford (Josh Holloway)
Profesyonel bir dolandırıcı olan Sawyer, ailesinin ölümüne neden olan adamı aramaktadır. Adam hakkında tek bildiği takma adı olan sawyer'dır. Kendisi de bu yüzden bu adı kullanmaya başlar. Cassidy adlı kadından Clementine adlı bir çocuğu olmuştur. Avustralya'da ailesini dolandıran adam sandığı birini öldürür. Adada da Kate ile ilişkileri vardır. Ada zamanda hareket edip 1977'ye gidince, Juliet ile Dharma'ya katılır ve Juliet ile de yakınlaşmaya başlar.
Jin-Soo Kwon (Daniel Dae Kim)
Fakir bir balıkçının oğlu olan Jin, Sun ile evlidir. Adada İngilizce bilmediğinden zor anlaşmaktadır. Kahana patlamasında gemide olan Jin'in kurtulduğu anlaşılır. Kendisi 1988'e zaman yolculuğu yapar ve Rousseau'nun bilim ekibi ile karşılaşır.
Claire Littleton (Emilie de Ravin)
 Aaron'un annesi ve Charlie'nin sevgilisi olan Claire aynı zamanda Jack'in kız kardeşidir. Bunu asla öğrnemeden adada kaybolur ve bulunamaz. Ona ne olduğu muamma olsa da, Jack adadan kurtulunca annesinden onun kardeşi olduğunu öğrenir.
Walter "Walt" Lloyd (Malcolm David Kelley)
Michael'ın çocuğu olan Walt, Diğerleri tarafından "özel" olduğu için kaçırılmıştır. Babası ile adadan kaçınca New York'ta yaşamaya başlar.
 Johnathan "John" Locke (Terry O'Quinn)
 Locke adaya gelmeden önce bacakları engelli olan bir inanç adamıydı. Adanın güçleri ile tekrar yürümeye başladı ve ada ile arasında bir bağ olduğuna inanmaya başladı. Sonradan Diğerleri'nin lideri oldu. Adadan ayrılıp kurtulanlarla görüşen Locke, Ben tarafından öldürülür. Cesedi adaya götürülünce sağ salim gözükür. Üstelik hala yürüyebilmektedir.
Charlie Pace (Dominic Monaghan)
Eski bir rock yıldızı olan Charlie, adada uyuşturucu bağımlılığına Claire ile yakınlık kurmak için son vermişir. Kazazedelerin dış dünyayla bağlantı kurmasını sağlamak için Looking Glass İstasyonunda boğuldu.
Paulo (Rodrigo Santoro)
 Nikki'nin erkek arkadaşı olan Paulo, Nikki ile adada çaldıkları elmasları aramak için zaman geçirmiş ama bir örümcek tarafından paralize olunca diri diri gömülür.
Shannon Rutherford (Maggie Grace)
Shannon bir balet ve Boone'un üvey kardeşidir. Adada Sayid ile yakınlaşmıştır. Ana-Lucia tarafından kazara vurularak öldürülmüştür.
Dr. Juliet Burke (Elizabeth Mitchell)
Kazadan üç yıl önce Juliet, Diğerleri tarafından adaya hamile kadınların ölümünü araştırmak için getirilmiştir. Goodwin ile ilişkisi olsa da Ben ona karşı hisler beslemektedir. Goodwin'in ölümünden Ben'i duçlamaktadır. Jack'i Diğerleri tarafından esir tutularken onunla ilgilenir. Sonradan Danny'i öldürüp Kate ve Sawyer'ın Diğerleri'nden kaçmasına yardım eder. Kazaedelere ilk olarak casus olarak gelir ama gerçekten onlara katılır. Jack'e karşı bazı hisler beslesede 1977'de Dharma'ya katılır ve Sawyer ile ilişkiye başlar.
Desmond David Hume (Henry Ian Cusick)
 Desmond adaya botuyla gelir ve üç yıl burada yaşamaya başlar. Üçüncü sezonda gelecekle ilgili imglemler görmeye başlar. Oceanic Six ile birlikte adadan kurtulur ve sevgilisi Penny ile kavuşurlar. Birlikte adını Charlie koydukları bir bebekleri olur.
Benjamin Linus (Michael Emerson)
Ben, Diğerleri'nin önderidir. Kazazedeler tarafından yakalansa da sonradan kaçmıştır. Dördüncü sezonda adayı "taşımış" ve adadan dış dünyaya gitmiştir. Sayid'i Charles Widemore'un takipçilerini öldürmek için kullanmaya başlamıştır. Beşinci sezonda geri dönmüştür ve kızının ölümünden dolayı yargılanmıştır.
Dr. Daniel Faraday (Jeremy Davies)
Kimyager Daniel, adaya Widemore tarafından gönderilmiştir. Kazaedelere çoğu kez yalan söylesede Desmond'ı kurtarır ve Juliet'e yardım eder. Annesi ise Eloise Hawking, babası Charles Widmore'dur. Desmond ile pek çok kez yollarının kesiştiği ortaya çıkar. Zamanda yolculuk yapar ve doğmasından bir sene önce adada annesi tarafından vurularak öldürülür.
Dr. Charlotte Staples Lewis (Rebecca Mader)
Antropolojist olan Charlotte adaya Widemore tarafından yollanmıştır. Sonradan kazazedelere katılır ve adada kalmayı seçer. 5.sezonda adadaki, zaman yolculuğu nedeniyle oluşan, hastalıktan ölür. Ayrıca kendisinin adada doğduğu ve ailesinin DHARMA için çalıştıkları belli olur.
Miles Straume (Ken Leung)
Bir sipirtüalist olan Miles adaya Widemore tarafından gönderilmiştir. Ölülerle konuşabilmektedir. Sonradan kazazedelere katılır ve adada kalır. Sonradan Pierre Chang'ın oğlu olduğu ortaya çıkar.

Yorum:
Tek kelimeyle harika! Mükemmel bir dizi mutlaka izleyin...

Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...